"'t Is Hier Fantastisch!"
Door: Marianne
Blijf op de hoogte en volg Marianne
28 April 2010 | Togo, Lomé
Hoe is het daar in Nederland? Met mij gaat ’t fantastisch! Ik heb twee heerlijke dagen vrij geweest en popel voor ’t komende weekend: Op mijn verjaardag wakker worden in een hotel in Ghana! Dat is nog eens wat anders dan om zeven uur ’s ochtens verplicht poffertjes verkopen op de markt terwijl je hartstikke brak bent na een gezellige Koninginnenacht.
Vanwege de vulkaanuitbarsting lag het vliegverkeer de afgelopen week flink over hoop en verschillende vrijwilligers konden niet naar huis. Het was erg vervelend. Als je op een gegeven moment je er op ingesteld hebt dat je na een aantal maanden naar huis gaat is het vervelend om op het laatste moment te moeten horen dat je vliegtuig gecanceld is. Nog vervelender was dat verschillende chirurgen en tandartsen die verwacht werden niet over konden komen. En zij zijn juist degene die maar voor twee korte weekjes naar het schip komen. Toen onze tandartsen Kaare en Gillian samen (met een flinke omweg) terug naar Europa vlogen hadden we nog maar twee tandartsen over. Dag en Marijke. Dus vorige week stonden we met te veel assistentes en vertalers in de behandelkamer. Uiteindelijk kregen we we alle vier een dagje vrij. Mijn vrije dag gebruikte ik om even flink uit te zieken. Na het weekendje Kpalimé en Notse was ik echt nog niet goed. Ze hadden het over uitdroging. Gelukkig ging het na die dag prima en heb ik de rest van de week gewerkt.
Twee dagen heb ik met Maartje en Marijke gewerkt. Het was ontzettend gezellig. De rest van m’n collega’s zullen wel gek geworden zijn van het Nederlandse gekakel.
Donderdag avond heb ik met Justin lekker een filmpje gekeken en vrijdagavond hebben we ook ontzettend lui gedaan en met Bob en Maartje zitten zwijmelen bij de film ‘Cold Mountain’ (Goeie Marga!;-)) Het is echt leuk dat we zo leuk met z’n vieren op kunnen trekken!
Zaterdag moest Justin werken en ben ik met Maartje, Bob en Liesbeth naar de markt geweest. Al gauw begon de lucht wel erg donker te worden en begon het keihard te waaien. Zand stoof in onze ogen en al gauw goot het van de regen! Verkopers probeerde ons toch nog aan de arm mee te trekken naar hun shop en schoven grote stukken zeil aan de kant om toch nog hun sieradencollectie te laten zien. Na een uurtje hadden we het wel weer gezien. Doorweekt stapten we in een taxi terug naar het schip. Het was flink afgekoeld en een goede bui was wel eens lekker maar uiteindelijk had ik het bijna koud. Nou, en daar moet je dan maar van genieten, dat gebeurd namelijk niet vaak! Terug op het schip genoot ik van de gezelligheid, buiten regen, binnen met een te grote trui op de bank. Uiteindelijk heb ik met de meiden een hele slechte romantische comedie zitten kijken! ’s Avonds besloten we met z’n vijven nog even naar de Seaman’s club te gaan (het restaurantje net buiten de haven) waar we gezellig wat gedronken hebben. De volgende ochtend werd ik gewekt met een ontbijtje van Justin. Ik schaam me bijna dat ik alleen maar kan vertellen dat de rest van de dag met Bob, Maartje en Liesbeth op de deck 8 heb liggen zonnebaden. Het was heerlijk, er stond een windje boven op ’t deck waardoor het uit te houden viel.
Maandag heb ik een leuk dagje met Marijke gewerkt. En aan het einde van de dag hebben Justin, Ernest en ik een plan gemaakt voor Ghana. We hebben het hotel geboekt en bekeken wat we graag wilden zien.
Gisteren sliep ik uit. Ik was weer aan de beurt voor een dagje vrij en dat samen met Justin. Na ’s ochtens wat praktische dingen te hebben geregeld zijn we ’s middags met Bob bij het Sarakawa hotel gedropt om daar een heerlijke duik in het zwembad te nemen. Rond etenstijd zijn Leah, mijn collegaatje, en ik met een bord Afrikaans eten in het Starbucks cafe gaan zitten en hebben daar een heel goed gesprek gehad.
Rond een uur of zeven zijn Justin en ik met Harmen en Marijke naar het Coco Beach restaurant gegaan. Een ontzettend leuke, en voor Afrikaanse begrippen chique plek om wat te gaan drinken. Het was erg gaaf weer even met hen om de tafel te zitten en de gesprekken zijn altijd ontzettend opbouwend. Het was zeker een geslaagde avond. Uiteindelijk werden we door de chauffeur van de hoteleigenaar in zijn super luxe auto naar ’t schip gebracht. Het was apart om weer eens in een normale auto te zitten. Wat rijdt zo'n wagen rustig! Ik ben nu echt de rammelbakken gewend...
Ook vandaag kreeg ik van Gini een dag vrij.. (Ja ik weet het! Maar sommige mensen verdienen dat gewoon!;-)) Justin had het voor elkaar gekregen om een dagje te ruilen met een collega en dus hadden we nog een dag samen. Mijn cabingenootje Rachael stond er op dat ik tussen de middag, om 12 uur op deck 7 zou zijn.
Toen ik daar aan kwam zaten mijn negen 4418-zusjes aan een met ballonnen versierd tafeltjes met een taart en chocolatecookies voor zich. Surprise! Aangezien ik er niet zal zijn met mijn verjaardag wilde ze me toch verrassen! Zo ontzettend lief! We hebben lekker een uurtje gelunched. Ontzettend leuk!
Vanmiddag zijn met z’n tweeen naar het Hospitality Center geweest. De plek waar patienten komen om of klaargemaakt worden te worden voor een operatie of te revalideren. Onze Zeeuwse Ellen gaf ons een rondleiding door het gebouw. Ze liet ons het schoollokaal zien waar kinderen, die er soms voor een aantal maanden zitten, les krijgen. Op de zalen lagen moeders op een matrassen op de grond onder het bed van hun kind te slapen. Buiten zaten onder een grote tent vrouwen elkaars voeten te verfraaien en kinderen spelletjes te spelen. Justin sloeg aan het voetballen met kinderen die geopereerd waren aan hun klompvoetjes. Met gips om beide benen en krukken renden die ventjes achter de bal aan.. En hard!
Ik stond met de Ierse Joy te dollen met een paar meiden. Vol trots lieten ze hun spiderman knuffel zien. Twee van de meiden hadden flinke brandwonden in hun gezicht waarbij bij de één haar neusje en een oog weg waren! Beide meisjes wachten nog op een plastische operatie. Het was ontzettend leuk wat tijd met die kinderen door te brengen. Rond een uur of vijf waren we weer terug op het schip. Morgen werk ik weer gewoon en vertrekken we na ons werk gelijk richting Cape Coast! Spannend!
Nog even over die poffertjesverkoop op mijn verjaardag.. Stiekem mis ik het wel een beetje, de gezelligheid op Sland...
Uiteraard zijn jullie allemaal uitgenodigd voor een oranje tompouce een drankje! Je wordt weer thuis gebracht!
Veel liefs, Marianne
29 April 2010 - 05:58
Jacobine :
Hey lieve zus,
De tompouce bewaren we oke?! haha hoop dat je een hele fijne verjaardag hebt. En zo'n bijzonder uitje met je verjaardag maak je niet snel weer. Volgend jaar gewoon weer lekker bij paps en mams op de bank je verjaardag vieren. hihi
Dikke kus je zus -
29 April 2010 - 06:46
Carin Schenk:
Wat een heerlijk wekje voor je. Heb je wel verdiend. En ook weer een leuk weekend in t vooruitzicht. Heerlijk genieten. En je verjaardag in deeltjes. Ook leuk. Een heel fijn verjaardagsweekend!! -
29 April 2010 - 07:10
Natascha:
Fijne verjaardag alvast! -
29 April 2010 - 08:09
Stefan TM:
He Marianne,
Ik lees het al: we hoeven geen medelijden met je te hebben dat je zielig 'alleen' in Afrika je verjaardag zit te vieren.
Mooi toch?!
Fijne verjaardag alvast
Groetjes
Trouwens: als je nog mensen kent daar die goed kunnen paraplu hangen?! :D -
29 April 2010 - 10:34
Nimrod:
Oranje Tompouce?
Normaal krijgen we op jouw verjaardag altijd oranje vla, pepermuntjes en confetti te eten. En dan moeten we de pepermuntjes nog uitspugen ook :)
Heel veel plezier tijdens je verjaardagsweekend en succes met werken en het schrijven van stukjes. Blijft echt leuk om je te volgen zo namelijk.
groetjes Victor -
29 April 2010 - 10:46
Mandy:
Nou, zo te horen ga je ons niet heel erg missen met koninginnedag! Haha!
Lekker hoor! Geniet er lekker van meis!
En alvast een hele fijne verjaardag!
Dikke kus!
Xx -
29 April 2010 - 11:41
Eveline:
He lieve Marianne!!!!
Wat een heerlijk vooruitzicht om je verjaardag te vieren in zo'n bijzondere omgeving!!!
natuurlijk mis je hier vanalles, maar goed, volgend jaar maar weer!
Wij eten wel een extra tompouce!!!!
Veel plezier en alvast van harte!!!
Eveline -
29 April 2010 - 13:05
Karin:
hey Marianne Schaam je niet voor dat zonnebaden, dat doe ik ook niet, vraag maar aan Jus of moet ik Jut zeggen. Geniet van jullie dagen in Ghana en de groetjes van Jul -
29 April 2010 - 13:35
Eveline:
He marianne!
Nog een nakomen bericht!!!
de paascollecte van de Aanwas heeft 405 euro opgebracht!!! Dit alles is voor mercy ships!
Goed he!!!
Maureen (en mama) -
29 April 2010 - 14:12
Laura:
Heey lieve zus,
Ik zal morgen wel de oranje tompouce van jou opeten. Heel véél plezier dit weekend in Ghana. Geniet ervan! Het zal een hele bijzondere verjaardag zijn om nooit te vergeten!
Groetjes aan Justin.
Een dikke kus van mij! X
29 April 2010 - 16:04
Gerdine:
Marianne, alvast Gefeliciteerd met je verjaardag!!!!
Gr uit Rijnsburg
tante van Justin -
29 April 2010 - 17:00
Pleunie:
Lieve Marianne,
VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!!!!!
Genieten zul je vast wel denk ik. Maak er een mooi feest van.
Liefs,
Sybe en Pleunie -
29 April 2010 - 17:15
Stefanie:
he meissie!
alvast gefeliciteerd met je verjaardag! wat super leuk dat je al verrast ben!
We nemen er vannacht 1 op je hor haha!
en ja, wij staan morgen weer lekker brak poffertjes te bakken hihi!
geniet ervan meid!
dikke kus! -
29 April 2010 - 17:18
Ineke :
Hallo Marianne,
Wat zal dat een leuke verjaardag worden dit jaar.Alvast van Harte gefeliciteerd maak er iets leuks van we lezen het wel in je komende verhaal hoe het is geweest.En wat een leuke foto's allemaal jer staat echt over al op te stralen leuk hoor!
Groetjes henk en Ineke -
29 April 2010 - 17:37
Atie:
Alvast hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, Marianne. En ook van mij een heel fijn weekend gewenst.
Kus van Atie -
29 April 2010 - 18:06
Bert En Elisabeth:
Hoi Marianne,
Alvast gefeliciteerd meid met je verjaardag...weer eens wat anders om het in Afrika te vieren. Geniet ervan.
We blijven je volgen enne veel succes. Doeiii -
29 April 2010 - 19:11
Jeanine Wolters:
Hoi Marianne,
Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Morgen een fijne dag!
Groetjes Jeanine -
29 April 2010 - 19:52
Tineke Monster:
Hoi Marianne,
Alvast van harte gefeliciteerd! Dit wordt vast een heel andere verjaardag dan normaal. Hier hangen al volop vlaggetjes voor je, maar misschien hangen die op de boot ook wel ergens! We wensen je een heel fijne en gezellige dag toe en natuurlijk een goede tijd verder!
Liefs en groetjes van
Marloes, Lisanne, Jasper en Tineke -
29 April 2010 - 21:01
Esther De Jong:
Hej Marianne,
Alvast van harte gefeliciteerd! Geniet ervan.
Liefs -
29 April 2010 - 21:24
Lenny:
Hoi Marianne,
Bijna is het zover...........jarig, op zo'n bijzondere plek. Een verjaardag om nooit te vergeten. Geniet ervan!
groetjes Andre & Lenny -
29 April 2010 - 22:00
Nel O:
Hey Marianne, Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Jullie zijn de laatste weekends fijn op stap.Nog even lekker van genieten,voor je het weet sta je weer op Hollandse bodem.Veel plezier. Groetjes -
29 April 2010 - 22:01
Cobi Mets:
hoi marianne,
GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG.
een hele fijne dag hoor.
groetjes cobi -
29 April 2010 - 22:20
Ruben:
Hey Marianne!
Van harte gefeliciteerd meid! Het word zeker een verjaardag die je niet meer zal vergeten! Geniet ervan!
Dikke kus
je neef -
30 April 2010 - 06:58
Karin Nijgh:
Van harte gefeliciteerd! Een fijne dag toegewenst in Ghana en Jus jij ook gefeliciteerd. ps Heb je al een ontbijtje op bed gehad? Daar is Justin een expert in namelijk. Groetjes vanuit een regenachtig Rijnsburg -
30 April 2010 - 07:43
Papa:
Je wordt vast moe van het scrollen, want de rij is nog lang niet klaar.
Van harte namens ons drietjes. Na drie weken zon, regent het nu voor het eerst. Je weet hoe lekker dat weer kan zijn.
Niet zo leuk voor de kinderen op markt. Na de tompouce gaan we kijken.
Geniet ervan in Ghana.
Papa
30 April 2010 - 11:28
Danielle:
Haay lieve schat,
Gefeliciteerd met je verjaardag!
Dikke kus Hans, Hanka & Danielle -
30 April 2010 - 11:36
Hanny Van Meggelen:
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Inmiddels is 't droog. Over een half uurtje begint de 6-kamp.
Fijne dag en ik kijk weer uit naar een nieuw verslag, is zo leuk.
Joris en Hanny -
30 April 2010 - 16:12
Gerrie:
Hoi Marianne
Van Harte Gefeliciteerd!!
Nog steeds genieten we hier van je verhalen en foto's
Geniet van je verjaardag!!
30 April 2010 - 16:41
Jeanet:
ha lieve Marianne
van harte gefeliciteerd met je verjaardag wij hebben de oranje tompouce al op bij Janneke daar is het ook feest want we hebben Geoffrey van ochtend van schiphol gehaald dus is gelukkig weer thuis.
liefs van ons Henk en Jeanet -
30 April 2010 - 20:15
Anneke Van Der Pols:
Hey Marianne,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Na poffertjes en oranjetompouchen lekker op de bank gaan zitten en lekker de tijd genomen om een inhaalslag te maken met het lezen van al je reisverslagen!
Gefeliciteerd ook met je
leuke vriend. Geniet lekker van deze bijzondere verjaardag, een die je nooit meer vergeet!
Hartelijke groeten uit een inmiddels weer droog Zuidland....
Leo en Anneke van der Pols -
30 April 2010 - 21:18
Cor En Marianne:
Hoi naam genootje,
Nog net op tijd om je op je verjaardag te feliciteren,VAN HARTE GEFELICITEERD de tompouce was heerlijk maar bij jullie is het ook niet verkeerd zo te lezen, wat apart ,zo ver weg je verjaardag vieren.Geniet er van en het blijf leuk om alles te lezen.dikke zoen Marianne en natuurlijk ook van Cor. -
01 Mei 2010 - 16:22
Marja Schep:
Wat kun jij toch leuke brieven schrijven. heel fijn dat ik op je verjaardag je stem nog even hoorde.wat ben jeverwend voor die dag Groeten aan je vriend en veel liefs van oma. -
02 Mei 2010 - 13:55
Eva:
Hey Marianne,
Gefeliciteerd nog met je verjaardag!xxx Ik hoop dat je een super leuke dag had!!
Groetjes Eva -
02 Mei 2010 - 19:00
Gerrie Mol.:
Hallo Marianne,
Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag.
Het was vast een speciale dag, zover van huis.
We hebben weer met veel plezier je verhalen gelezen!!
Groetjes Jan, Gerrie, Matthijs, Johan en Manuella -
02 Mei 2010 - 19:02
Gerrie Mol.:
Hallo Marianne,
Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag.
Het was vast een speciale dag, zover van huis.
We hebben weer met veel plezier je verhalen gelezen!!
Groetjes Jan, Gerrie, Matthijs, Johan en Manuella -
02 Mei 2010 - 21:39
Kirsten:
Heey meid,
Lekker dat je even een paar daagjes vrij hebt gehad. Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad, wij hebben het in ieder geval gevierd en voor je gezongen (misschien heb je het al gezien..)!
Geniet ervan meid, de tijd gaat ontzettend hard, voor je het weet zit je straks weer in het vliegtuig.
Keep up the good work!
Xx Kirsten -
03 Mei 2010 - 08:29
Riet V D Spijk:
Hallo Marianne, Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een fijne dag van, samen met Justin. Wat genieten jullie toch samen, Fijne tijd in Chana gr Rvd Spijk Oma van JUstin -
04 Mei 2010 - 18:41
Jul:
hey Marianne wat denk je ... Wim v Beelen zit op dit moment in de la!ps zorg je goed voor de zieke. groetjes uit Rijnsburg -
05 Mei 2010 - 08:35
Fenna:
Hallo Marianne
Het is al weer een paar dagen geleden maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ben je nu eerder of later (nederlandse tijd)21 jaar geworden?
Leuk om je verhalen af en toe te lezen. Nog een goede tijd.
groeten Arend en Fenna