The Loveboat
Door: Marianne
Blijf op de hoogte en volg Marianne
24 Maart 2010 | Togo, Lomé
We gaan even zeven weken en zes dagen terug in de tijd. Op mijn vierde dag aan boord. Na donderdagavond, na de communitymeeting en een grote bak ijs verplaatste de hele crew zich naar het dok om naar een concert van een plaatselijke muzikant te luisteren. Ik raakte aan de praat met Justin. Op mijn eerste avond aan boord had ik hem al wel de hand geschud in de diningroom maar vond hem maar arrogant. Hij keek me niet aan en ik heb er verder geen aandacht meer aan besteed. Maar nu klikte het wel. We bleven alleen achter op het dok en de nachten die daarna volgden vulden we met lange gesprekken op deck 7 en 8. ’t Voelde heel vertrouwd. Fijn zo’n goede vriend.. Maar na deze paar nachten kwamen we er beide wel achter dat dit geen gewone vriendschap meer was. Hij wist al meer van me dan wie dan ook.. Toen bleek dat Justin ook nog eens op mij verliefd bleek te zijn (Dat verklaarde ook dat hij zich die eerste kennismaking in de diningroom gewoon ontzettend ongemakkelijk voelde terwijl ik dacht dat hij gewoon nonchalant reageerde) wilde ik even wat tijd voor mezelf. Ik kwam hier om mensen te helpen, zeker niet om een relatie te beginnen. Justin besloot mij ook maar even met rust te laten. Maar al gauw bleek dit niet te kunnen. We woonden op een varend schip, we konden elkaar gewoonweg niet ontlopen. We zagen elkaar in ieder geval al drie keer op een dag met het eten en als ik pech had en de trappen stond schoon te maken ( in die weken werkte ik nog in de housekeeping ) liep meneer nog even een extra keertje langs. Elkaar ontlopen was totaal geen optie, daarbij voelden we ons nog eens ontzettend ellendig bij ook. Uiteindelijk op 5 februari hebben we samen op deck 8 sterren liggen kijken en besloten er maar helemaal voor te gaan. Het is af en toe eng hoe alles klopt. Hoe veel overeenkomsten er zijn, hoe we de slappe lach samen kunnen hebben en serieus de gesprekken kunnen zijn.
Zo’n relatie op het schip is niks nieuws. Er zijn zoveel stellen bij elkaar gekomen aan boord van de Anesthasis en de Africa Mercy. ( Net Vaya con Dios, ook zo’n relatiebureau... ) Ze willen alleen wel heel graag dat zoiets gemeld wordt. Dus een paar dagen later zaten Jus en ik bij, ook een stel Kevin en Rachael, de Chaplins, predikanten van het schip. We dachten dat het heel zwaar en beladen zou worden maar ’t was eigelijk wel gezellig.
Het is best apart, we zijn nu zes weken en vijf dagen verder, maar hebben het gevoel elkaar al ontzettend lang te kennen. Je ziet elkaar constant. Dat ‘s nog wel wat anders dan de behang- of tent-opzetten-test;-) Justin kent me nu ondertussen al in elke staat. Chagrijnig, vrolijk, met de slappe lach, huilend, pissig, moe, snauwend en ik ken hem ondertussen ook behoorlijk goed. Normaal gesproken leer je elkaar niet zo gauw kennen in deze korte tijd.
Zo.. Ik ben dus in de afgelopen weken wel wat achter gehouden in m’n blogs, ik wilde er alleen zeker van zijn dat het geen verliefdheid is dat alleen stand houd op het schip. Vandaar...
Voor ik hier heen vertrok beloofde ik iemand (Ik zal geen namen noemen, Elly ;-)) niet verliefd te worden op ‘één of andere man uit Verwegistan’. Verliefd geworden ben ik wel, maar Justin woont gelukkig niet heel ver weg. Hij komt uit Rijnsburg, bij Leiden. Wat volgens de sites vijftig minuten bij Zuidland vandaan ligt. Dat is te overzien. Justin kwam in oktober op het schip en werkt als kok in de galley. Op 19 juni, z’n verjaardag, vliegen we samen naar huis en op zondag de 20e komen we aan op Schiphol. Hoewel ik er ergens wel naar uit zie om naar huis te gaan wil ik voorlopig nog even van m’ n tijd hier genieten.
Afscheid van onze Viking en Piraten prinses
Vorige week hebben we ons voorbereid op het vertrek van Dag en Laura. Het rotte van het leven aan boord van de Africa Mercy. Afscheid nemen na een bijzondere tijd samen doorgebracht te hebben. Vrijdagavond zijn we met een groep van zo’n 15 man wat wezen drinken bij Alt München, een typisch Duits restaurantje vlak buiten de haven. Echt ontzettend gezellig! Na een drankje stapte het grootste gedeelte van de groep op en bleven wij, Daniel en Maren, Dag en Laura en Justin en ik achter.
(Wel grappig: Toen Dag en Laura hoorden dat wij naar de Chaplins waren geweest besloten zij, na 3 maanden om elkaar heen gedraaid te hebben ook maar eens langs te gaan. Dag woont in Noorwegen is tweeentwintig jaar oud, Laura komt uit de States en is drieeendertig. Zij durfden het in eerste instantie dus niet zo aan.. En een week later zat ook Haagse Daniel met zijn Noorse Maren op de bank bij de Chaplins. Vandaar dat wij onze Valentijnsdag met z’n zessen doorbrachten...)
We hadden onze laatste vrijdagavond met z’ n zessen. En uiteraard sloten we deze avond met een laatste ‘Robin Hood Man in Tights’. De volgende ochtend hadden we een brunch met een groepje. Rachael en Maren hadden flink hun best gedaan op al het lekkers! Het was ontzettend leuk maar ook wat beladen. Op een gegeven moment gaven we hen hun afscheidscadeau’s. We hadden allemaal een A4-tje gemaakt met wat persoonlijks erop en dat laten lamineren en samengebonden. Na een bord spaghetti in de diningroom zijn we naar het dok gegaan en hebben we met z’n allen gebeden. En toen kwam toch het moment van afscheid nemen.. Ze stapten in de Land Rovers en zwaaiden nog een laatste keer. Dag en Laura vlogen samen naar Paris, genoten daar van hun laatste 24 uur in Parijs en moesten daar afscheid van elkaar nemen. Ik moet er niet aan denken... Wij hopen ze nog eens samen aan te mogen treffen of in Denver of in Noorwegen.
Tot zo ver.. Geen geheimen meer!;-)
Jullie horen, beloofd, binnen een paar dagen weer meer van me...
Dikke tut vanaf het schip
24 Maart 2010 - 23:25
Nimrod:
Jaja, 'zeker niet om een relatie te beginnen' :)
Rijnsburg, wel handiger dan bijvoorbeeld Lomé, om maar eens wat te noemen.
Veel plezier samen.
groeten Victor -
24 Maart 2010 - 23:26
Harry:
Hoi Marianne,
Hoezo geheimen... wij hadden het op de praktijk al door toen we die zwoele zwart/wit foto nr 47 zagen.
veel plezier en blijf genieten!
liefs Harry -
25 Maart 2010 - 07:09
Ireen:
Hey meis,
wat een stoer en vooral mooi verhaal zeg!
Heel leuk om te lezen :D
Hele fijne tijd nog,
geniet er van!
Xx -
25 Maart 2010 - 07:26
Natascha:
Go 4 it! -
25 Maart 2010 - 07:43
Hanneke:
Hè hè kan ik het ook eindelijk door vertellen! ;-)
Ik mail je gauw!
xxx -
25 Maart 2010 - 08:00
Esther De Jong:
Hej hoi
Klinkt alsof je het goed naar je zin hebt daar ;)
Mooie foto's ook!
Miss zie ik je nog eens als je in NL terug bent :)
Succes en have fun!
25 Maart 2010 - 08:05
Liesbeth:
Marianne!
Wat superleuk :D! Ik ben echt blij voor je!
Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Een fijne tijd nog,
Liefs Liesbeth -
25 Maart 2010 - 08:05
Nadine:
Ik zat net te denken: zal marian al een nieuw bericht hebben... dus keek op je site en jahoor eindelijk een nieuw verhaal...En met het leuke nieuws!:)
Genietse hé
Kus! -
25 Maart 2010 - 09:00
Atie:
Daar komt de aap uit de mouw.
Geniet er maar fijn van.
Het is een goed tegenwicht tegen alle schokkende dingen die je tegenkomt.
Kus van Atie -
25 Maart 2010 - 09:59
Erwin B:
Hee Marianne!
Echt superleuk om te horen zeg! Veel geluk samen!
Liefs, Erin -
25 Maart 2010 - 10:13
Jantine:
Hey Meid,
Heel veel geluk samen en geniet nog even van de tijd dat je daar bent.
xx Jantine
25 Maart 2010 - 11:27
Stefan:
Ik moet ook eindelijk wat bekennen: ik heb lang niet je verhalen gelezen. Ik hoor het altijd wel van Stoef.
Dit keer dacht ik: Ach, ik lees 'm even. En ja hoor.... wat ik al niet dacht, verliefd!
Haha nou mooi toch!
Enne ik dacht dat ze het in Afrika niet zo breed hadden?
Krijgen we opeens de groetjes van een dikke tut vanaf het schip?
Natuurlijk is deze reis ook voor je zelfvertrouwen maar om nou zo over jezelf te gaan praten...
Veel plezier nog! En werkse natuurlijk ;) -
25 Maart 2010 - 12:28
Uitje Nirac:
Ha die Marianne,
Welkom alvast in Rijnsburg, een van de mooiste, leukste, dorpjes van Katwijk en omgeving. En ik kan het weten, want werk bij de leukste lokale krant.
Doe die kanjer maar de groeten,
groeten CS -
25 Maart 2010 - 14:20
Jeanet Van Der Kaa:
wat een leuk verhaal en een leuke foto van jullie tweeen geniet ervan.
liefs jeanet -
25 Maart 2010 - 14:25
Nadine :
Meid, ik vond het super fijn je te spreken! Je bent een kanjer!! Succes en sterkte Xx -
25 Maart 2010 - 15:10
Eveline:
He Marianne,
Jij dacht echt dat wij dat allemaal nog niet doorhadden he?!
Maar foto's zeggen meer dan woorden!
Zo zie je maar weer....
Mooi om te lezen dat het goed met je gaat. We hebben je mooie kaart ontvangen hoor en na een poosje in de klas gehangen te hebben, heeft hij hier een ereplaatsje gekregen!
Bedankt en tot horens!
Groeten, van ons -
25 Maart 2010 - 17:13
Stefanie:
Meis wat leuk voor je zeg!
Geniet ervan!
xxx steef -
25 Maart 2010 - 18:25
Lianne:
Hee Marianne,
Wij hadden het hier thuis ook al door hoor! Maar hartstikke leuk. Geniet ervan.
Liefs,
Lianne -
25 Maart 2010 - 19:32
Marga:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
25 Maart 2010 - 23:25
Nel Oudwater:
Hoi Marianne,
Eindelijk! Heb je het bekend,verliefd te zijn op mijn leuke kleinzoon.Een hele fijne tijd samen, en veel zegen op jullie werk.
Liefs Oma Nel -
26 Maart 2010 - 18:47
Deborah De Jong:
Dat is nog eens goed nieuws! Geniet ervan samen! -
26 Maart 2010 - 22:47
Marja Schep:
hoi na het telefoon gesprek was het voor mij geen nieuwtje meer dat jullie blij zijn met elkaar,leuk hoor. veel liefs van oma -
27 Maart 2010 - 11:35
Anouk:
Hoi Marianne,
toen we die foto zagen hadden we het gelijk al door :D
leuk!
Liefs, Anouk. -
27 Maart 2010 - 17:29
Bartje:
Ik ben ontzettend trots op je, zus! Geniet van alles!Ik laat snel weer wat van mij horen.
Liefs xx Bartje -
02 April 2010 - 09:45
Kirsten:
Heey Marianne,
wat super voor je zeg dat je tijdens zo'n spannende reis ook nog eens een leuke man tegen het lijf loopt! :)
We zijn heel blij voor je!
Geniet er van met elkaar en ook als je even een dipje hebt, heb je iemand waar je op terug kunt vallen.. Heel fijn en leuk om te lezen :)
Xx Kirsten -
15 April 2010 - 09:16
Remko:
Relaties... ja daar wisten ze op de Logos Hope ook wel raad mee...
de ene relatie na de andere:P
Wees blij dat hij dichtbij woont! Ik ken een aantal mensen die relaties hebben met mensen aan de andere kant van de wereld, maar dat is echt geen pretje!
Geniet ervan!
liefs Remko