Ready for take off - Reisverslag uit Zuidland, Nederland van Marianne Schep - WaarBenJij.nu Ready for take off - Reisverslag uit Zuidland, Nederland van Marianne Schep - WaarBenJij.nu

Ready for take off

Door: Marianne

Blijf op de hoogte en volg Marianne

26 Januari 2010 | Nederland, Zuidland

Maandag 25 januari 2010 15.44 uur
Ik zit... In ’t vliegtuig.
’t Gekke is: De spanning is weg.. En ja: Jullie hadden gelijk! Ik kan niet meer terug en heb zin, even spannend wie me zo van Tenerife South op komt halen dat wel. We hebben ‘meewind’ en zullen er in 3 uur en 50 min zijn. Eigelijk zou de reis 4 uur en 40 minuten duren! Meevallertje.
Gisteravond heb ik nog even de laatste dingetjes gedaan en daarna voor ’t laatst mijn eigen bed ingekropen. Nog een tijd de oren van Ellen haar hoofd gevraagd over hoe je ontvangen wordt en hoe ’t is om daar de eerste avond te zijn.. Ik wilde ’t liefst niet slapen: Des te langer duurt de nacht! Haha.. Ik heb flink de slappe lach gehad.. Zenuwen.
Toch werd het morgen.. Om kwart voor 7 mijn bed uitgerold, gedoucht, en m’n backpack-tas gevuld met m’n handbagage. Afscheid genomen van Laura, die naar school moest, Danielle is nog even langsgeweest voor een theetje,nog een tiental ontzettend lieve smsjes ontvangen en uiteindelijk stapten we toch met z’n zessen in de auto’s: Op naar Schiphol!
Toen we m’n tas, gesealed en al , bij de Drop-off brachten kregen we te horen dat hij te zwaar was!! ARBO regel: Tassen mogen niet meer dan 32 kilo wegen. Die van mij was 34... Nooit van gehoord! Plastic weggeknipt en toen moest er geleegd worden: Weer een selectie gemaakt van boeken die dan toch maar terug naar Zuidland moesten en wat ik perse mee wilde hebben. Kruik terug.. Shampoo, bodylotion.. Uiteindelijk opnieuw gewogen. Knipoog van de stuwardess . Op naar ’t restaurant. Gezellig met z’n allen nog een broodje gegeten, nog een laatste foto in de sneeuw, en toen moest ik toch écht naar die douane. Nog een hele dikke knuffel en alleen door ’t poortje. Nog 1 keer zwaaien..Pff.. Even ontladen. Diepe zucht, op naar Gate C16, een laatste check van boardingpass en paspoort en ’t vliegtuig in gestapt. Toen ik zat had ik opeens rust.. Super gek: En tante Do had het beloofd!;) Hanneke had me nog een ontzettend lief kaartje toegestopt bij de douane.. Een tranentrekker. Zakdoekje gekregen van de buurvrouw. .. En toen was ’t klaar. We gingen de lucht in!
Ik zat al met m’n iPod in handen en had mezelf beloofd: Pas als ik boven in de lucht zit mag ik m’n filmpjes bekijken. Mensen om me heen zullen wel gedacht hebben: Wat heeft zij nou!? Ik heb uitbundig zitten lachen: Waanzinnig! Als ’t goed is kunnen jullie binnenkort ook een paar filmpjes bekijken.... Een reclame over de beste Schep-tandpasta, een Zeeuwse groet, een hart onder de riem van zuslief, een uitzending van de ‘Lieve Marianne’ , een liedje.... Echt GENIAAL! Ik heb genoten. Nu.. Nu kijk ik af en toe even onder me: Hier is het flink helder, kijk op ’t strand van Porto, Portugal.;-) Ook leuk. Gigantisch mooi..
Nog 2 uur vliegen en dan ben ik er.. Gek idee. Straks stuur ik een berichtje vanaf het schip. Ik kijk nog even een stukje van de film ‘Fame’, bekijk de laatste lieve filmpjes, doe m’n ogen nog even dicht.. Blader een tijdschrift door.. En dan gaat het gebeuren!

Liefs vanuit het vliegtuig!

('s Avonds: Ik heb in m'n bed een hele lange lap tekst getypt en perongeluk weggeklikt! Het is écht te laat om dat nu opnieuw te doen dus ik laat jullie morgenochtend weten hoe 't met me is.. )

• 26 Januari 2010 - 01:45

Nimrod:

Hey Marianne,

na 47 keer een mailtje gehad te hebben dat je een reisverslag geplaatst had, dacht ik, blijkbaar wil ze graag weten of 't aankomt hier in Zuidland.
    Ik kan je vertellen -> dat is gelukt.

Ben benieuwd naar je eerste ervaringen met het schip en de crew waar je mee gaat samenwerken en wonen de komende tijd.

groeten Victor

• 26 Januari 2010 - 07:08

Nancy Romijn:

Ah ik kreeg hetzelfde mailtje wel 7 keer.

Fijn dat het goed gaat,

Liefs Nancy

• 26 Januari 2010 - 07:17

Marcel Van Der Graaf:

Hey Marinanne,

Moet ik 7x het zelfde verhaal lezen of mag het bij 1x blijven;-)
    Veel plezier en zal je op de voet blijven volgen hoor.

groetjes, Marcel

• 26 Januari 2010 - 08:13

Jacobine :

Lieve zus,
    Hahaha heb moeten lachen om je verhaal en verstandig dat je het bericht 7 keer hebt verzonden! Hoe is het nu op Tenerife? Beetje warm? Hier echt super koud.. brrrrrrr. Geniet er van! Ik ben trots op je!
    Dikke tut,
    je zus!

• 26 Januari 2010 - 08:45

Nico:

Ha die Marianne,
    Dat je ready was om te gaan heb je goed laten weten hoor! Ik kreeg geloof ik 12 keer een melding van waarbijnjij.nu om je nieuwe bericht aan te kondigen:smile. Dus ja, je bent echt weg!
    Heerlijk zo’n lekker lang verhaal van je, ga zo door.
    Sorry, nog dat Marga en ik niet zelf konden komen op je afscheidsfeestje, maar dat heb je van de kaart wel begrepen he? De zenuwen gierden door je lijf, maar inmiddels ben je er en wordt je volop opgeslokt door alle nieuwe indrukken en het jezelf een plekje geven op dat schip daar.
    Succes in de eerste dagen daar en we blijven je volgen.
    Trouwens, wel erg actueel met je berichtgeving vanuit het vliegtuig.
    Hartelijke groet Nico en Marga

• 26 Januari 2010 - 11:46

Laura:

Hee,
    Een backpack tas gevuld met 37 kilo?? Is al een prestatie op zich :)!
    veel plezier
    x

• 27 Januari 2010 - 16:21

Oma:

veel liefs en veel sterkte ik denk aanjou en zie je stralende lach daag

Verslag uit: Nederland, Zuidland

Marianne

Vanaf 25 januari 2010 hoop ik voor 5 maanden met de organisatie Mercy Ships naar de westkust van Afrika te gaan. Ik woon dan aan boord van het schip de 'Africa Mercy' dat tot eind 2010 in de haven van de hoofdstad Lome in Togo zal liggen. Mercy Ships biedt met dit hospitaalschip medische hulp en andere ondersteuning aan de allerarmten in ontwikkelingslanden. Op het schip worden gratis operaties uitgevoerd die normaal gesproken voor een groot deel van de bevolking niet beschikbaar zijn. Met een team van tandartsen en assistenten zal ik tandheelkundige hulp bieden aan patienten in een kliniek aan de wal. Op 19 juni hoop ik weer op Schiphol te staan!

Actief sinds 30 Aug. 2009